Jak przyciągnąć gości do stoiska na targach?

Jak przyciągnąć gości do stoiska na targach?

Przygotowując stoisko na targi, warto zadbać o jego odpowiednią promocję. Chodzi o to, aby przyciągnąć do siebie jak najwięcej potencjalnych klientów oraz przyszłych kontrahentów. Do promocji można wykorzystać różne metody. Jedną z ciekawszych form nawiązania bliższych relacji z klientami jest oferowanie pysznej, świeżej i pachnącej kawy. Nie musimy martwić się o aspekty logistyczne takiego przedsięwzięcia. Możemy skorzystać z usług baristycznych firmy Coffee Break. Dzięki takiemu rozwiązaniu mamy gwarancję, że wszystko włącznie z odpowiednim sprzętem, najwyższej jakości produktami i mobilnym barem zostanie dostarczone bezpośrednio na miejsce danego wydarzenia.

To ogromne ułatwienie dla właścicieli stoisk targowych. Wyobraźmy sobie sytuację, w której musieliby, wynajmować ekspres, troszczyć się o pracowników do jego obsługi, zapewniać transport urządzenia pod adres imprezy. A co w momencie, gdy pracownik nie nadąża z obsługa gości? Takie sytuacje są niedopuszczalne, bo wpływają negatywnie na wizerunek firmy, a przecież chodzi właśnie o budowanie pozytywnego wizerunku marki.

Dlaczego bar kawowy na targach cieszy się tak dużym zainteresowaniem? Odpowiedź na to pytanie jest złożona. Po pierwsze wielbicieli kawy nie brakuje. Potrafią oni docenić dobrej jakości, świeżą, aromatyczną, a przede wszystkim dobrze przygotowaną kawę. W trakcie wizyty na targach filiżanka kawy może być dla nich po prostu chwilą przyjemności i odpoczynku. Jednak nie można zapominać, o wymiarze integracyjnym, jaki w naszej kulturze posiada picie kawy. Kawą podejmujemy swoich gości. Przy kawie omawiamy najważniejsze decyzje. Kawa towarzyszy nam w trudnych projektach wykonywanych w większej grupie osób. Kawa łączy, integruje, pozwala na bliższą znajomość. Samo podjęcie gości kawą to czytelny sygnał, że chcemy, aby poczuli się u nas, jak u siebie w domu.

Właśnie, dlatego organizując stoisko na targach, warto zadbać o obecność mobilnego baru kawowego oraz profesjonalnego baristy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *